דרושים למחקר – חישת טעם בהיבט חישובי

צילום של נמרוד גנישר, מתוך תערוכה של בצלאל בשילוב ייעוץ של חוקרי ההמזון לביוכימיה, מזון ותזונה

לטעם תפקיד מכריע בבחירה וצריכת מזון, ובעקבות כך גם על בריאות האדם.

יש רק מספר מצומצם של טעמים שאנחנו יכולים לחוש: מתוק, מר, אומאמי, חמוץ ומלוח ואולי עוד מספר קטן של טעמים בסיסיים.
מקובל לחשוב שחוש הטעם התפתח ע"מ לעזור לנו לקבל החלטות על המזון שאנו אוכלים, לדוגמא: מתוק כדי לחוש מזונות עתירי אנרגיה, ומר כדי לסמן סכנה או רעילות. טעמי המתוק, אומאמי ומר מזוהים על ידי קולטני GPCR המתבטאים על הלשון.
לאחרונה הסתבר כי קולטנים אלה מתבטאים גם בדרכי העיכול, דרכי הנשימה והמוח, ותפקידיהם הפיזיולוגיים הנוספים נחקרים כעת.

המעבדה שלנו מתמקדת בחקר קולטנים אלו בעזרת שילוב של שיטות חישוביות, סנסוריות (מבחני טעימה), וביולוגיה מולקולרית.
בהיבט היישומי, אנחנו עובדים על ממתיקים חדשים, מגבירי מתיקות וחומרים מעכבי מרירות.

השיטות כוללות מידול חלבונים, Structure- & Ligand-based Virtual Screening, ופיתוח אלגוריתמים לחיזוי טעם.

רוצים לקחת חלק במחקר שישנה את המזון והתרופות של העתיד?

דרושים סטודנטים לתואר שני/שלישי/פוסטדוקטורט למחקר חישובי בנושא טעם!
מומלץ ניסיון בתכנות, ביואינפורמטיקה, כימואינפורמטיקה או Drug Discovery.

היכן?

בפקולטה לחקלאות ברחובות, האוניברסיטה העברית.

רוצים לדעת עוד?

פרופ' מאשה ניב[email protected].

מידע נוסף באתר המעבדה
קצת כיסוי תקשורתי

בדקו מה ידוע על טעם מר בעזרת המאגר שהקמנו, ה BitterDB

*הצילום של נמרוד גנישר, מתוך תערוכה של בצלאל בשילוב ייעוץ של חוקרי ההמזון לביוכימיה, מזון ותזונה.


אל תשכחו לספר מהיכן הגעתם ????


איך בוחרים מנחה? לפרוטוקול המלא למציאת מנחה

למודעות נוספות – דרושים
צריכים סטודנטים למחקר? צרו קשר ושלחו לנו את פרטי המודעה.

רוצים להיות מסודרים במחקר שלכם? תלמדו מאליסיה

לא מצאתם את מה שחיפשתם? רוצים לדעת עוד? הירשמו לקבלת עידכונים
מכירים עוד סטודנטים שהמידע יכול לעזור להם? שתפו ????

אודות רלי בריל

מי אני?
רלי בריל, מקימת האתר "סטודנטים שיודעים", מייסדת קהילת "אמהות באקדמיה", בוגרת האוניברסיטה העברית, מרצה ומנחת סדנאות לעידוד לימודים ומניעת נשירה, שדרנית ברדיו החברתי הראשון בתוכנית "קול האקדמיה" ובכללי- לא נחה לרגע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *