תזונאיות או לא להיות

תחום התזונה מרתק אתכם? אם חשבתם על לימודים בנושא כדאי לכם קרוא את זה.

הדר שמש, בוגרת החוג לתזונה בפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית, סיפרה על החווית הלימודים שלה ואספה לכם כמה טיפים מועילים למי שחושב על התחום.


בתמונה: הדר שמש, דיאטנית קלינית.

למה תזונה?

בחרתי במדעי התזונה בגלל שאהבתי ממש את עולם הספורט.
חשבתי שיש התאמה בין שני התחומים, וששילוב בין שניהם יקדם אותי מקצועית.
החלטתי ללמוד בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית.
הבחירה נעשתה משיקולים של נוחות (קרוב לבית) כמו גם איכות השכלה.
כששואלים אנשים בחוץ כולם אומרים שהפקולטה לחקלאות היא המקום הכי טוב.

איך הייתה חווית הלימודים?

הלימודים בפקולטה בכלל לא קלים.
שנה א' זה בעיקר מבואות ודברים שקשורים באופן עקיף למקצוע כמו:
ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, כימיה אורגנית א' וב', חשבון דיפרנציאלי וכו'.
בשנה ב' מתחילים לגרד את פני השטח עם לימודי תזונת האדם
ובשנה ג' מגיעים לתכלס שזה לימודי דיאטטיקה.

אחרי הלימודים חיכיתי שנתיים (!) לסטאז', לאחר מכן נאלצתי להמתין עוד כחצי שנה כדי לגשת למבחן הממשלתי.
היום, 6 שנים מהיום שהתחלתי ללמוד את התואר הראשון, סוף סוף קיבלתי את ההודעה שעברתי את המבחן הממשלתי ואני דיאטנית קלינית מוסמכת.

למי תמליצי על המסלול הזה?

אם את/ה מרגיש/ה שהמקצוע בוער בך, ושכל מה שאת/ה רוצה לעשות זה לייעץ לאנשים ולעזור להם לשפר את איכות חייהם
זה בהחלט התואר בשבילך! קח/י בחשבון שהדרך קשה ומלאת מכשולים, אם זה המתנה לסטאז' שלרוב לא ברצף ויכול להיות במקומות מאוד רחוקים, אם זה מועד המבחן הממשלתי, או המשרות הקיימות בשוק.
מאוד קשה להיכנס למשרה בבי"ח/מרפאות, זה יותר עניין של מזל מאשר שכל, וגם אם התקבלת היקף המשרה הוא רק 25%-50% משרה, כך שצריך למצוא עבודה נוספת, לעיתים להיות זמינים סביב השעון ולרוב לדחוף את עצמך עם הרבה מרפקים.

אם את/ה חושב/ת ללמוד את המקצוע רק בגלל שבא לך לעבוד עם אנשים, תעשו לעצמכם טובה ותוותרו, יש מספיק מקצועות אחרים שההכשרה אליהם הרבה יותר קצרה, והמשרות והשכר הרבה יותר טובים.

איפה כדאי ללמוד?

בפקולטה לחקלאות הלימודים הרבה יותר מדעיים.
למה זה טוב?
אם רוצים להמשיך לתואר שני ולתארים מתקדמים אחרים הבסיס שלכם יהיה טוב יותר.
השמועות אומרות שבאריאל ובתל חי שמים יותר דגש על הפן הטיפולי.
בפועל בזמן הסטאז' שהיו בו אנשים מהפקולטה, מתל חי ומאריאל, לא הרגשתי הבדל ברמת הידע והמקצועיות של הבנות מהאוניברסיטאות השונות.
אז המלצתי היא ללכת לכל אוניברסיטה, להתעניין ולראות האם האווירה זורמת לכם או לא.

 

יש לכם שאלות? תגובות? מוזמנים להיכנס לקבוצה שלנו בפייסבוק – "סטודנטים שיודעים" שם גם מיכל ארליך כתבה על החוויה שלה.

רוצים לספר לנו על המסלול שלכם? כתבו לנו

רוצים לדעת עוד? הירשמו לתפוצה

מכירים כאלה ששוקלים ללמוד תזונה? שתפו 🙂

אודות רלי בריל

מי אני?
רלי בריל, מקימת האתר "סטודנטים שיודעים", מייסדת קהילת "אמהות באקדמיה", בוגרת האוניברסיטה העברית, מרצה ומנחת סדנאות לעידוד לימודים ומניעת נשירה, שדרנית ברדיו החברתי הראשון בתוכנית "קול האקדמיה" ובכללי- לא נחה לרגע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *