10 הפוסטים הכי נקראים – האתר סטודנטים שיודעים חוגג שנה!

עם מעל 27,000 צפיות באתר, אלו עשרת הפוסטים האהובים עליכם!

הצבעתם ביידים! אלו הפוסטים הכי נקראים בשנה האחרונה ע"י סטודנטיות וסטודנטים המבקרים באתר.

אני זוכרת את הפעם הראשונה שלחצתי על "פרסם", לא להאמין שעברה שנה מאז!
את האתר סטודנטים שיודעים פתחתי אחרי שכל הטיפים שכתבי הלכו לאיבוד אי שם במעמקי קבוצת הפייסבוק. ברגע של עצבים (כן, עצבים תמיד מביאים אותי לעשייה מעניינת) החלטתי להרים אתר לאויר ויהיה מה שיהיה, שום פוסט לא ילך לאיבוד יותר! פתחתי יומן, בדקתי תאריכים וראיתי שב17 לנובמבר מתקיים יום הסטודנט הבינלאומי.

יש לי תאריך יעד!

נכון שזה לא "יום הסטודנט" אלא יום "הסטודנט הבנלאומי", כלומר לכבוד אלו שבאים ללמוד מחו"ל, אבל למי אכפת? היה לי דדליין וזה מה שחשוב, אחרת זה פשוט לא היה קורה. הייתי חדורת מטרה ואחוזת אימה בו זמנית. היה לי חודש לתקתק עניינים והייתי תוך כדי לימודי הדוקטורט אז עבדתי עליו בשעות הקטנות של הלילה ונעזרתי בחבר יקר ומוכשר- נדב הרוש שעד היום מקבל ממני שאלות של מתחילים ואני מודה לו על כך מכל הלב. במקביל למדתי על פלטפורמת הוורדפרס ועל כל מה שהאתר צריך וכדאי שיהיה בו והמזל הוא שאני לומדת מהר אז העלתי את כל התוכן והתמונות כדי שאוכל "להשיק" בתאריך המיוחד.

וכך היה – ב17.11.17 העלתי לאויר העולם הגדול והמרושת את האתר שאתם נמצאים בו כעת.

מספיק בירבורים, קדימה לתכלס!

מקום 10 – תזונאיות או לא להיות!

הדר שמש, תזונאית מוכשרת וחברה מקסימה שסיפרה על המסלול שלה בדרך לקבלת התואר בתזונה.
מתלבטות לגבי המסלולים השונים? אולי הסיפור שלה יעזור לך.

מקום 9 – חילופי סטודנטים מחלום למציאות – גם אם יש לכם ילדים או חתול

חלומו של כל סטודנט וסטודנטית, לטוס לחו"ל ולחוות את הוויב השונה של הלימודים במדינה זרה, אולי מלבד אלו שראו יותר מידי "חקירה בתעופה" ופתחו פוביה לטיסות. אם אתם רוצים חשק והמון טיפים – כנסו לשמוע על הסיפור של גאיה!

מקום 8 – נעים להכיר, רלי בריל- סטודנטית לנצח

את הפוסט שמספר את הסיפור שלי החבאתי באיזו פינה באתר ואיכשהו עדיין הגיעו אליו מעל 600 קוראים. מוזר לי לחשוב שאנשים שאני לא מכירה יודעים עלי כל כך הרבה, לא קל לחשוף את הקרביים ככה לעולם, אך אני יודעת שהסיפור שלי עזר ועוזר לאחרות להבין שהכל אפשרי, גם אם נכנסים להריון במהלך תואר אינטנסיבי במיוחד וגם אם עושים את זה עוד פעמיים גם בתואר השני.
אם עדיין לא הבנתם מי אני, מה עברתי ואיך הגעתי לפתוח את האתר הזה, תקראו את המגילה ותגלו.

מקום 7 – דרושים למחקר – על פוריות נשים

למקום שביעי ומכובד הסתנן לו פוסט "דרושים למחקר" בנושא מרתק שנחקר ע"י פרופ' רינה מידן מהפקולטה לחקלאות. מה לפוריות נשים ולפקולטה לחקלאות אתם שואלים? תשאלו את רינה, היא תשמח לענות. למחקרים נוספים הציצו כאן.

מקום 6 – טיפים לשעת קשב וריכוז ללא רטלין

הטיפ שכבש את הסטודנטיות והסטודנטים בעלי מתנת הקשב הוא ללא ספק הפוסט הזה. אם קשה לכם ללמוד ולהישאר מרוכזים ואתם לא רוצים להשתמש ברטלין וחבריו, יש כאן פתרון מצויין עבורכם.

מקום 5 – Some surviving strategies and tips to face your PhD

למקום החמישי הגיע פוסט בשפה האנגלית! מי שכתבה אותו היא חברה מקסימה בשם אליסיה שישבה לידי בחדר הסטודנטים במעבדה. אליסיה היא אחת הנשים היותר מאורגנות שיצא לי לפגוש בחיי ואם אתם צריכם דוגמה ומופת ללמוד ממנה על סדר- היא הכתובת. הפוסט כתוב בשפה קלילה ומשעשעת, ממליצה לקרוא גם לאינגלישופובים שבניכם.

מקום 4 – ד"ר אמא – על מסלול לימודי הרפואה של אישה מעוררת השראה

במקום הרביעי והמכובד, אחד לפני שלושת הגדולים, עומד הפוסט של יוליה, אמא לילדה שהחליטה להגשים חלום וללכת ללמוד רפואה! על כל האתגרים שבדרך תוכלו לקרוא בפוסט שלה. ללא ספק, השראה!

שלושת הגדולים 

מקום שלישי – איך בוחרים מנחה? הפרוטוקול המלא לבחירת מנחה לתואר שני או שלישי

ה-מדריך למציאת מנחה לתארים מתקדמים! נכון, הוא מדבר יותר על התארים של מדעי החיים אך העקרונות רלוונטים כמעט לכל תואר מתקדם שכולל בתוכו מחקר. מחפשים להמשיך למחקר? זה פוסט שחייב לקרוא לפני שבוחרים מנחה.

מקום שני – קבלת דרגה ממשרד התמ"ת – מה שסטודנטים הורים צריכים לדעת

אל הפוסט הזה יש כניסות בכל יום! לא להאמין כמה המידע הזה חסר וכמה הפוסט הזה עושה סדר בכל בלאגן הבירוקרטיה שיש סביב עניין קבלת הדרגה למעונות היום של הקטנטנים שלנו. אם אתם הורים סטודנטים ורוצים לבקש סיבסוד מהמדינה למעון – זהו פוסט חובה עבורכם.

מקום ראשון – איך כותבים מכתב מוטיבציה לקבלה לאוניברסיטאות בחו"ל

כן כן! שוב חזרנו לחו"ל! כנראה שסטודנטים אוהבים לטוס. מילה קטנה לאלו שעדיין חוששים מטיסות – יש לזה טיפול! לא משנה כמה זה עולה, קחו כמה טיפולים וטוסו לחוות תרבויות אחרות, נופים אחרים וחוויות לימודים שונות לחלוטין מאלו שבארץ – הלו! חיים פעם אחת! אז אם אתם חושקים בלימודים מעבר לים, תצטרכו לכתוב מכתב מוטיבציה שמסביר למה דווקא אתם ולא מישהו אחר ובפוסט הזה יש טיפים ששוים זהב מנסיונו של האחד והיחד – יואב גרוס!

עד כאן עשרת הגדולים של השנה הראשונה.

ומה אתם אהבתם? כתבו כאן למטה בתגובות.
ויאללה, טוסו מפה 😉

אודות רלי בריל

מי אני?
רלי בריל, מקימת האתר "סטודנטים שיודעים", מייסדת קהילת "אמהות באקדמיה", בוגרת האוניברסיטה העברית, מרצה ומנחת סדנאות לעידוד לימודים ומניעת נשירה, שדרנית ברדיו החברתי הראשון בתוכנית "קול האקדמיה" ובכללי- לא נחה לרגע.

כתיבת תגובה